English
E300
food advisor

E300 Меню

- Информация

- Изисквания

- DownloadИНФОРМАЦИЯ

   E300 е приложение за Java телефони, което представлява пълна база от данни за добавките, използвани в хранително-вкусовата промишленост. Това са всякакви консерванти, оцветители, подсладители, овкусители и т.н. Въпреки общата представа, не всяко "Е" е вредно за човешкото здраве (например под името Е300 се крие Vitamin C), но с голяма част, човек наистина трябва да внимава и да ги избягва, или поне да ограничава количеството на приеманата храна с този подобрител. Аз лично се придържам към максимата "Количеството прави отровата".
    Търсенето може да стане по няколко начина : в полето за търсене напишете НЕЩО което знаете за добавката, например за E102, може да напишете и само 102. Ако пък знаете името на подобрителя (или част от него) напишете го пак там (да речем aspart е достатъчно да се намери аспартамът). След като въведете какво ви интересува, натиснете "find". Ако не е посочено изришно, че една добавка е DANGER или VERY DANGER, но има коментар, това не винаги означава, че трябва да избягвате добавката (например при ликопена има опасност да е генно-модифициран, но ако не е, това е мощен антиоксидант, който забавя стареенето на клетките в организма).
    Ако в базата бъде открит повече от един запис, отговарящ на търсенето (ако търсите benzo, ще намерите няколко вещества, които са бензоати), то може да разгледате всички налични с командата "more". След последния видян запис, ще отидете отново при полето за въвеждане. Там ще попаднете и след команда "menu". Ако искате да разгледате цялата база, може да пуснете търсене на "Е" да речем :)
ИЗИСКВАНИЯ

    E300 трябва да върви без проблеми на всякакви телефони, поддържащи J2ME (с профил поне MIDP 1.0) - Nokia, Siemens, Sony-Ericsson, Samsung, Sharp, LG, Motorola и др.

DOWNLOAD

   Най-лесно е да се сдобиете с Е300, ако напишете следния адрес във WAP браузъра на телефона си :
http://www.geocities.com/mordreds/e300.jar
   Ако имате проблеми със сваляне от този сървър, посетете страницата на GetJar  с браузъра на телефона :
http://wap.getjar.com
и след това изберете Quick Download и въведете код за програмата 332.
   Ако можете да качвате програми през IR порт, кабел или BlueTooth, това са файловете, които са ви необходими :
E300.jar и E300.jad    Текущата версия на E300 е 1.02. За сега базата (както и самата програма) е само на английски език и е възможно да е непълна или неточна (макар, че за последното си мисля, че не е така). Коментари и предложения изпращайте на mordreds(at)yahoo.com (заменете (at) с @).
    Е300 се разпространява безплатно. Можете да я копирате и ползвате, но без да я променяте. Авторското право принадлежи на автора (виж ти) :)

(c) 2004, Йордан Тузсузов.